Vakantiebestemmingen in Frankrijk

Zoeken

Lastig he, het vinden van een geschikte vakantiebestemming in Frankrijk. Want welk deel van Frankrijk zal jou het meest aanspreken? En op welke camping zullen je kinderen zich het meest gaan vermaken? Wij helpen je graag met het vinden van je droomvakantie in Frankrijk. Onder ?populaire plaatsen? in de navigatiebalk hebben wij de meest populaire vakantiesteden uit Frankrijk alvast op een rij gezet!

Je ideale bestemming vinden in Noord-Frankrijk

Noord-Frankrijk kenmerkt zich als ideale bestemming voor een korte trip of een lang weekend. De steden zijn een genot om te bezoeken door een variatie aan oergezellige pleinen en smalle straatjes. Vanaf Utrecht kost het je drie uurtjes om Noord-Frankrijk te bereiken en daarmee is het ook voor jonge gezinnen een zeer interessante vakantiebestemming.

In de noordelijke steden van Frankrijk moet je niet schrikken als je plotseling wordt aangesproken in gebroken Nederlands. In restaurants in Lille wordt er bijvoorbeeld Vlaams tegen je gesproken op het moment dat de bediendes door hebben dat je een Nederlandse komaf hebt. Onze aanbeveling is om een camping in de regio van Picardië te zoeken.

Kamperen in midden Frankrijk

Midden gelegen steden en dorpjes in Frankrijk bieden de cultuur liefhebbend Nederland alles waar ze naar op zoek zijn. Het oostelijke deel kenmerkt zich als prachtige vakantiestreek door de lange historie welke gevormd wordt door wijngaarden en gastronomie. Hier zal je talloze Romaanse kerken en kastelen vinden. Hier houdt het niet bij op. Na een bezoek aan het Franse deel van het Alpengebergte ben jij helemaal een vrolijke Frans.

Het middenwesten van Frankrijk is gerenommeerd om zijn aantrekkelijke en kleinschalige vakantieparken die ideaal zijn voor een vakantie met kinderen. Wanneer jij je kroost achterlaat bij het animatieteam, kan je de stad Nantes niet aan je voorbij laten gaan.

De stad Nantes mag niet aan je voorbij gaan tijdens je verblijf in het middenwesten van Frankrijk.

Op vakantie naar Zuid-Frankrijk

Het zuiden van Frankrijk is de populairste vakantie regio onder Nederlanders. Dit komt voornamelijk door het heerlijke klimaat. Zomers schijnt de zon er vrijwel de gehele dag door. Het bereiken van de regio kost je een halve dag met de auto, maar binnen 2 uur vliegen ben je al in het zeer Zuidoostelijk gelegen Nice. Zuid-Frankrijk betaald de reistijd echter hoe dan ook uit.

Onze aanbeveling voor Zuid-Frankrijk is een camping in Provence , een regio grenzend aan Italië. Hier vind je bezienswaardigheden als abdijen, arena?s, moerasgebieden, kloven en paleizen. Hiernaast grenst het aan de Middellandse Zee, waar de gemiddelde temperatuur van het zeewater zomers rond de 22 graden is!

Jij wilt het leven als een God in Frankrijk toch ook ervaren? Zoek nu snel jouw vakantiebestemming via onze vakantie-vergelijker.

Daily Dream Deal

© 2016